Nærumgaard

Projekter

Da brænderen på gaskedlen røg på Døgninstitutionen Nærumgaard indså varmemesteren at tiden var inde til en bæredygtig løsning

Da gasbrænderen røg på det store gasfyr i 2020 var den første tanke hos pedel og varmemester Thomas Bruncke at få den udskiftet. Men da han fik prisen på en ny brænder, og hele gasfyret i øvrigt var gammelt, indså han, at tiden var inde til at få en billigere og langt mere bæredygtig løsning.

Én ting er, at en ny gasbrænder koster 36.000 kr. Noget andet er, at et helt nyt gasanlæg ville koste ca. 400.000 kr. Så tiden var inde til at få en bæredygtig løsning – som en varmepumpe. Heldigvis var der en dygtig konsulent hos Københavns Ejendomme & Indkøb i energiafdelingen, som kunne se ideen. Da han havde sikret os et budget, ringede jeg til Lau og Klaus hos Digmann, og så var vi i gang.”

Som gammel fagmand sætter jeg først og fremmest pris på Digmanns faglighed på deres VVS, el og murerarbejde. Og så ved jeg, at de altid går ind i et projekt med et stort engagement – og sådan var det også med vores varmepumper.

De henvendte sig straks til to leverandører, og bad dem om at præsentere en løsning, der kan opvarme en 1.200 m2 gammel institution. Efter flere demonstrationer, hvor energikonsulenten fra Københavns kommune også var med, fik vi præsenteret den løsning som Digmann anbefalede med budget og tidsplan.

Da den var godkendt, gik Digmann straks i gang med at fjerne det gamle gasanlæg, og installere de seks nye varmepumper i en kaskadeopsætning, hvor de fem står for varmen til radiatorerne og den sidst varmepumpe står for varmt vand.

Vi kan se, at vi det første år med varmepumperne i 2021 har sparet os en del på vores varmeregning. Jeg ved ikke, hvor meget CO2 vi har sparet, men bare det med, at vi slipper for eksploderende gaspriser og samtidig har sikret vores forsyningssikkerhed, betyder meget for mig. Vi har sparet ca 60-65.000 på den nye installation – frem for ved drift med Gas. Den årlige service omkostning er på ca 6.000 kr.

Vi har også beregnet, at tilbagebetalingstiden er er ca 5 år, så man kan sige, at gasbrænderen udbrændte på det helt rigtige tidspunkt, og at vi fik installeret varmepumperne i rette tid! 

Vi er rigtigt glade for vores nye, lydløse Vølund varmepumper, men mest glade for Digmanns indsats, hvor de stod for hele hovedentreprisen med opgravning af gårdspladsen, installation af rør under gårdspladsen, installation af varmepumperne og den service, de udøvede, hvor de var vores ambassadør over for leverandøren.

Jeg kan kun på det kraftigste anbefale Digmann til andre institutioners installation af varmepumper. De er fagmænd fra A-Z!”

Thomas Bruncke, pedel og varmemester på Døgninstitutionen Nærumgård

Billeder fra projektet