Lysstofrør udfases

Nyhed

Har I fundet jeres alternativ til belysning med lysstofrør?

Mens vi bevæger os mod en mere bæredygtig fremtid, ønsker vi at dele vigtig information vedrørende lysstofrør og kompakte lysstofpærer med jer. Vi forstår, at dette er et afgørende emne for de fleste virksomheder, og vi anbefaler stærkt at handle så hurtigt som muligt. Fra 2023 er der indført regler, der gør det ulovligt at producere eller importere disse typer af lyspærer i Europa.

Den gode nyhed er, at udskiftning af jeres nuværende belysningsløsning med alternative løsninger ikke kun vil have en positiv indvirkning på jeres elregning, men det vil også sikre, at der ikke er potentielle flaskehalse i forsyningskæden. Derfor opfordrer vi alle på Energitilsynet opfordring til at begynde at forberede sig på denne overgang med det samme.

Vigtige datoer

Ved at handle hurtigt kan efterspørgslen efter alternative belysningsløsninger spredes ud over en længere periode, og jeres virksomhed kan undgå stress og udfordringer ved at skulle skifte til det sidste øjeblik. Bemærk de specifikke datoer for udfasning af kompakte lysstofpærer og lysstofrør, som er som følger:

  • Produktion af kompakte lysstofpærer vil blive udfaset den 24/02/2023
  • Produktion af lysstofrør vil blive udfaset den 24/08/2023.

Tre gode råd om mulige løsninger til at erstatte lysstofrør og opnå en mere bæredygtig belysningsløsning i din virksomhed.

Shopping center led lighting. Ceiling lights in the mall. Ventilation and water pipes. Fire alarm system

Skift til LED-belysning:
LED-pærer er en fremragende erstatning for lysstofrør på grund af deres høje energieffektivitet og lange levetid. LED-pærer bruger op til 75% mindre energi end traditionelle lysstofrør og har en levetid på op til 25 gange længere. Ved at skifte til LED-belysning kan din virksomhed opnå betydelige energibesparelser og reducere CO2-udledningen. Desuden er LED-pærer også fleksible i designet og tilbyder forskellige farvetemperaturer og lysstyrkeindstillinger, der kan tilpasses forskellige arbejdsområder.

AdobeStock_518039032

Intelligent lysstyringssystem:
Ved at implementere et intelligent lysstyringssystem kan din virksomhed yderligere optimere energiforbruget og øge bæredygtigheden. Disse systemer bruger sensorer og automatisering til at regulere belysningen baseret på tilstedeværelse, naturligt lysniveau og tidsplaner. Ved at tilpasse belysningen til de faktiske behov kan du reducere energispild og opnå yderligere energibesparelser. Intelligent lysstyringssystemer kan også give mulighed for fjernstyring og overvågning, hvilket gør det lettere at optimere og vedligeholde belysningen.

AdobeStock_175662124

Udnyt naturligt lys og dagslys:
En anden bæredygtig tilgang er at udnytte naturligt lys og dagslys så meget som muligt. Gennem en strategisk placering af vinduer, lyskupler og solskærme kan du maksimere indfaldet af naturligt lys i bygningen. Dette reducerer behovet for kunstig belysning og energiforbrug. Derudover kan du bruge reflekterende overflader og lyse farver i rummet for at forbedre spredningen af naturligt lys. Ved at kombinere naturligt lys med energieffektiv kunstig belysning kan din virksomhed skabe et behageligt arbejdsmiljø, der samtidig reducerer energiforbruget.