Strømafbrydelse - Hvad gør jeg?

En strømafbrydelse kan være en frustrerende oplevelse, især hvis det sker midt i madlavningen, eller når du er midt i at se dit yndlings tv program. Men det er vigtigt at huske, at en strømafbrydelse også kan være en farlig hændelse. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man skal gøre efter en strømafbrydelse.

Disse ting bør du tjekke, efter strømafbrydelse

Kontroller dine varmeinstallationer
Først og fremmest skal du kigge til fyret og cirkulationspumpen. Virker de igen? Er du i tvivl, er det lettest at tjekke ved, at mærke om vandet i hanen er varmt og om radiatorerne er varme. 

Tjek din eltavle
Er hele huset mørklagt, efter et uvejr, er det dit HFI/HPFI relæ der automatisk er slået fra. 

Hvis HFI/HPFI-afbryderen er slået fra:

  • Prøv at tænde for afbryderen igen.
  • Vil afbryderen ikke blive inde, skal du slukke alle sikringsgrupper på din eltavle. 
  • Herefter tænder du afbryderen og én gruppeafbryder af gangen. På den måde vil du let kunne finde frem til den fejlramte gruppe, hvis HFI/HPFI afbryderen igen slår fra.

Fejltændte apparater 
Når strømmen vender retur, er det vigtigt at du gennemgår dit hus, for at tjekke om du har nogle apparater tændt, som burde være slukket. Eksempelvis din ovn, komfuret eller kaffemaskinen. 

Frys og køleskab
Tjek madvarer i både køleskab og fryser. Hvor længe har du været uden strøm? Er der muligvis noget der har taget skade? Du kan eventuel lægge frysevarer på køl så du ikke skal smide det ud. 

 

 

Hvad dækker min forsikring?

Kontakt altid dit forsikringsselskab, hvis ikke du kan læse dig frem til, hvordan du er dækket ind. Det kan oftest sagtens betale sig, både ifht elinstallationer, hårde hvidevarer mm.

Indboforsikringen dækker også ofte frostvarer, skader på tilsluttede apparater osv.

Kan vi hjælpe dig?

Husk, at hvis strømmen nogensinde går i dit hjem, er det første, du skal gøre, at kontrollere HFI/HPFI-afbryderen. Hvis det ikke virker, skal du tjekke din afbryder. Og hvis alt andet fejler, skal du ringe til dit lokale forsyningsselskab. De vil kunne hjælpe dig med at få strømmen tilbage på ingen tid!