Hjælp min gulvvarme virker ikke!

Har du problemer med gulvvarmen? Det kan være svært at finde balancen, når gulvvarmen igen skal igang efter en lang sommer. Mange tror gulvvarmen er i stykker, men det er sjældent tilfældet.

Læs med herunder og bliv klogere.

For varmt eller for koldt..

Gulvvarme har typisk en reaktionstid, der er væsentlig længere end traditionelle radiatorer, og kan i de fleste tilfælde bruge helt op til 12 timer, inden varmen slår igennem og har varmet huset op.

Er man ikke bevidst om dette, kan man i den tid nå at justere termostaten mange gange,  og som oftest med det resultat, at man får skruet unødigt op for varmen. 

Det kan altså være svært, at finde ud af, hvordan gulvvarmen indstilles korrekt i overgangsperioden mellem sommer og efterår.

Hen i sensommeren har solen stadig dage, hvor den varmer rummene op i løbet af dagen. Og med en tændt gulvvarme kan det pludselig blive MEGET varmt i rummet om aftenen.De fleste justerer så på gulvvarmen, og derved bliver næste aften meget kold, hvis dagen eksempelvis har stået på regn, frem for sol. 

Little by little

Skru op i flere steps og opnå langt flere fordele!  Energitjenesten anbefaler at skrue langsomt op for fjernvarmen over en periode, når fyringssæsonen begynder. Således sparer man ikke alene penge, men man udleder også væsentligt mindre CO2 end man ville gøre, hvis man fra start skruer op for fuld styrke. 

For gulvvarmeanlægget gælder det, at fremløbstemperaturen stilles til 30-40 grader i begyndelsen og langsomt øges i løbet af fyringssæsonen i takt med, at det bliver koldere udenfor, hvis det bliver nødvendigt.

For gulvvarmen anbefales, at skrue rumtermostaten op på 17-18 grader, når aftenerne begynder at blive kolde i sensommeren. Når temperaturen senere falder i dagtimerne også, kan rumtermostaten indstilles til den temperatur, man ønsker hen over vinterperioden.

 

3 gode huskeregler

Har du stadig brug for hjælp med dit gulvvarme anlæg?

Så tøv ikke med at booke en tid hos vores VVS afdeling, så kommer vi gerne og hjælper dig.